Dit zijn de talenten van de toekomst!

Gisteren zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks en gastheren en -dames meegedaan.

Van de 17 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Nijmegen uitgeroepen tot winnaar van Future Talents 2019. Laurens Samsen, Kevin van de Poppe en Thomas Val wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter witte brigades: “Dit zijn de terechte winnaars vanwege hun continuïteit in het menu, de smaak, hun creativiteit en toch hedendaagse gerechten.”

Koken voor de top van gastronomie
Romy Francke & Jelle Schouppe van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde waren de winnaars van Future Talents 2019 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Petro Kools, juryvoorzitter zwarte brigades: “Voor ons was het team uit België de uiteindelijke winnaar vanwege hun gedrevenheid, perfectie, discipline, vakkennis en ambachtstrots op alle onderdelen.”

Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. De witte brigades zijn beoordeeld door Jacob Jan Boerma (De Leest ***), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu **), Erik & Julien van Loo (Parkheuvel **) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **). Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools (Da Vinci *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Nadine Mögling (Bij Jeff *), Joey de Kruijff (Central Park Voorburg) en Milo Berlijn (Trainmark) namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

Als onderdeel van het programma in het Miele Experience in Vianen inspireerden Erik & Julien van Loo de gasten en de deelnemers tijdens een talkshow. Vader en zoon van restaurant Parkheuvel spraken over wat je als jong talent in huis moet hebben om tot de top te komen. En dat was onder meer veel ontdekken tijdens stages en reizen, veel leren en heel veel oefenen.

Lees meer artikelen

UITin023
Wateringweg 6
2031 EJ Haarlem
Nederland

Telefoon: 023 542 43 32
Henny Leeflang: 06 54 987 493
Luuk Hasselman: 06 54 987 494
E-mail: info@horecauitmuntend.nl

Ampzing-genootschap Kantooruren

- Cafe 't Kantoor

Monday 27 January 2020

Monday 27 January 2020

Meer informatie

Inovatiecafe Sociëteit de Vereniging

- Societeit de Vereniging

Friday 7 February 2020

Friday 7 February 2020

Meer informatie

Gluren bij de buren

- Vijfhoek

Sunday 9 February 2020

Sunday 9 February 2020

Meer informatie

Kermis Haarlem

-

Friday 17 April 2020

Monday 27 April 2020

Meer informatie

Bloemencorso van de Bollenstreek

- Centrum

Saturday 25 April 2020

Sunday 26 April 2020

Meer informatie

Koningsdag

- Centrum

Monday 27 April 2020

Monday 27 April 2020

Meer informatie

Spaarnestad Concert

Haarlem - Centrum

Saturday 4 July 2020

Saturday 4 July 2020

Meer informatie

Haarlem Culinair

Haarlem - Centrum

Thursday 6 August 2020

Sunday 9 August 2020

Meer informatie